Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Citi: Τι προβλέπει για το Q4 ΕΛΠΕ και Motor Oil




Τις προβλέψεις για τα μεγέθη δ΄ τριμήνου των πετρελαϊκών εταιριών παραθέτει η Citigroup σε έκθεση «European Refiners» με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου. 
Σε ό,τι αφορά την Motor Oil εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 32 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 79 εκατ. Διατηρεί την τιμή -στόχο των9,3 ευρώ και τη σύσταση "Buy".
Η Citigroup εκτιμά ότι σε τριμηνιαία βάση τα κέρδη της εισηγμένης θα είναι χαμηλότερα λόγω των περιθωρίων σε διύλιση και εμπορία. 
Για τα ΕΛΠΕ ο διεθνής οίκος βλέπει (προσαρμοσμένα) καθαρά κέρδη στα 35 εκατ., προσαρμοσμένα EBITDA 101 εκατ., ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 5,8 ευρώ.
Η Citigroup επισημαίνει ότι οι βελτιωμένες επιδόσεις στη διύλιση λόγω του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου στην Ελευσίνα αντισταθμίζονται εν μέρει από τη μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας του νέου φορολογικού καθεστώτος. 
Στην έκθεση διατυπώνει ακόμη την εκτίμηση πως οι δυο ευρωπαικές εταιρίες που θα ωφεληθούν περισσότερο από τα περιθώρια διύλισης το 2013 είναι οι Motor Oil και η Neste. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου