Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΙΛΑΕΤΙ! Τουρκικό θράσος: Απαιτούν από τον Κ.Παπούλια να μην υπογράψει το νόμο για τους ιμάμηδες




Με την γνωστή ανατολίτικη κουτοπονηριά η Άγκυρα επιχειρεί να συνδέσει το θέμα της Χάλκης με το νόμο περί ιμάμηδων που ψηφισε η ελληνική Βουλή και με την οποία αποτρέπεται ο διορισμός τους από την ... Άγκυρα.
Ετι ενώ χθες κυκλοφόρησε φημολογία με την οποία υποτίθεται ότι θα επαναλειτουργούσε η Σχολή της χάλκης έστω ως "ξένο πανεπιστήμιο" σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκη με την ανάκληση της πρόσφατης τροπολογίας που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο για τον διορισμό 240 ιμάμηδων!
Μάλιστα, ο κ. Αρίντς δήλωσε μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα στο ανώτατο επίπεδο προς τον έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, λίγο πριν ή και κατά τη διάρκεια που οι δύο άνδρες θα βρεθούν στο Κατάρ, για διαφορετικούς λόγους, την Τρίτη.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μάλιστα δεν δίστασε να προτείνει να επιστρέψει ο νόμος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επεμβαίνοντας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας με ένα τρόπο που μόνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών οπως έχει διαμορφώσει την τελευταία 5ετία την πολιτική του γραμμή, θα επέτρεπε να συμβεί χωρίς απάντηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου