Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Αιφνιδιαστική κίνηση Μόσχας: Ρωσική απόβαση στην κόλαση της Συρίας!



Απόβαση στις ακτές της Συρίας θα περιλαμβάνουν τελικά τα μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί Ρωσία από τις 19 Ιανουαρίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 29 του μηνός.
Την είδηση αναφέρει  η ρωσική εφημερίδα  Kommersant και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εντούτοις όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Vladimir Putin.
Οι ρώσικες προθέσεις βέβαια είχαν καταγραφεί από τα τέλη του 2012 όταν είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά η πρόθεση της Μόσχας να πραγματοποιήσει τα συγκεκριμένα ναυτικά γυμνάσια, τα οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει ως τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου εδώ και δεκαετίες.
Οι απανωτές αναφορές ότι τα ρωσικά πολεμικά σκάφη θα αρκούνταν ανοικτά της Συρίας είχαν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συχνές ιδίως μέσα στον Ιανουάριο και με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να στέλνουν το «μήνυμα».
Η αναφορά όμως ότι Ρώσοι Πεζοναύτες αλλά και μηχανοκίνητα τμήματα θα πραγματοποιήσουν και απόβαση στις ακτές της εμπόλεμης Συρίας αποτελεί πλήρη στρατηγικό αιφνιδιασμό της Ουάσιγκτον αλλά και του ΝΑΤΟ καθώς οι δύο έχουν ταχθεί υπέρ των ανταρτών που μάχονται την κυβέρνηση του Bashar Al Assad.   
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου