Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κρίτων Αρσένης: Επιχειρηματίες νομοθετούν χρησιμοποιώντας την Τρόικα


Κρίτων Αρσένης: Επιχειρηματίες νομοθετούν χρησιμοποιώντας την Τρόικα
Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης ότι η Τρόικα επιβάλλει μέτρα και νόμους, μετά από υπόδειξη επιχειρηματιών. Δίνει ως παράδειγμα τι έγινε στην περίπτωση με τα τουριστικά καταλύματα.
Ο κ. Αρσένης καταγγέλει αδιαφανείς σχέσεις της τρόικας με εταιρείες συμβούλων και δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα με κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας υπόψη της δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων.
Επισημαίνει ότι λίγους μήνες μετά τη δημόσια πρόταση του τότε εκπροσώπου της Επιτροπής στην τρόικα Σερβάζ Ντερούζ για «καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας» και πώληση παραλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας, ακολούθησε η νομοθέτηση της τουριστικής κατοικίας με το πολυνόμο 4002/11. Η πρόταση του εκπροσώπου της Επιτροπής ήρθε κατόπιν επαφών που είχε κατά δήλωσή του με τους «πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ελλάδας που βρίσκονται εκτός πολιτικής», γράφει ο Κρίτων Αρσένης, ο οποίος στην πραγματικότητα καταγγέλει την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Κάλεσε επιπλέον την Επιτροπή να εφαρμόσει την υποχρέωση που έχει από το άρθρο 42 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 1049/2001 και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα επαφών της τρόικας με ιδιωτικούς φορείς από τον Μάιο του 2010 έως σήμερα.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου