Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΒΕΘ: Ξεπερνούν κάθε λογική οι αυξήσεις στο ρεύμα




Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ξεπερνούν κάθε λογική, τονίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωσή του.
«Την ώρα που η χώρα βαδίζει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ύφεσης, την ώρα που πολίτες και  επιχειρηματίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις ανελαστικές τους δαπάνες, έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη εφιάλτης στην καθημερινότητα μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
«Έχει αναρωτηθεί η πολιτεία πως κατορθώνουν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις και επιβιώνουν; Την απασχολεί αν το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων μετακυληθεί στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών; Προφανώς και όχι. Πρέπει επιτελούς να γίνει κοινός τόπος ότι απαιτείται στρατηγική ανάπτυξης και αλλαγή οικονομικής πολιτικής, διαφορετικά οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές, αντιθέτως θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στην αγορά» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η κοινωνία αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα σε μία πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση προς όφελος της εταιρείας, μη λαμβάνοντας, όμως, υπόψη ότι υπό αυτές τις συνθήκες πολίτες και επιχειρηματίες οδηγούνται στην εξόντωση».
Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας, που αποτελεί το μέγα ζητούμενο σε μία οικονομία που βουλιάζει, επί μακρόν, στην ύφεση και στην λιτότητα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ τονίζει ότι «ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει άλλες αντοχές. Η πτωτική πορεία της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και η παραμονή ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό στερούν ρευστότητα από την ελληνική αγορά. Δυστυχώς για όλους μας η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με δανεικά από την τρόικα. Πρέπει άμεσα να γίνει ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που εξήλθαν στο εξωτερικό και να ανοίξουν, εκ νέου, οι κάνουλες των τραπεζικών ιδρυμάτων που παραμένουν ερμητικά κλειστές». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου