Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου - Απαράδεκτη και αντεργατική η κατάργηση των Επιθεωρήσεων Εργασίας




H κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη και αντεργατική της πολιτική προωθώντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ και έχουν οδηγήσει σε μισθούς πείνας, επιχειρείται από κυβερνητικής πλευράς μια ακόμη «σφραγίδα» στην εξαθλίωση των εργαζομένων με την κατάργηση-συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Την ώρα που η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία όπως και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν πρόκληση τεράστιου μεγέθους και ένα ακόμη «δωράκι» στην ανεξέλεγκτη εργοδοσία.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από το αρμόδιο υπουργείο να μην προχωρήσει στο απαράδεκτο σχέδιο της κατάργησης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ που παρά τις ελλείψεις προσωπικού προσφέρουν σημαντικό έργο, αντιθέτως να προχωρήσει άμεσα στην επιπλέον στελέχωση και ενίσχυσή τους με μέσα και αρμοδιότητες, ώστε και οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να αυξηθούν και το ΣΕΠΕ να ασκεί πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και έργο. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου