Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΝΟΣΙΟ ΕΝ ...ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΩ !...




Τελικά καλύτερος σύμμαχος των νεοφιλελεύθερων που ζητούν τον ριζικό περιορισμό του κράτους, είναι το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο. Η απλή ανάγνωση της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών, αρκεί για να εξαγριώσει οποιοδήποτε πολίτη
- Με διαρροή σχετικής εγκυκλίου έγινε γνωστό ότι το Δημόσιο προτίθεται να ζητά από τους πολίτες που έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποζημίωση για «ηθική βλάβη», διότι, λέει, η καθυστέρηση των οφειλών συνιστά προσβολή του… κύρους του 
Όχι δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για φαεινή ιδέα κάποιων «κρατιστών» που προφανώς πιστεύουν ότι το κράτος είναι ανώτερο του πολίτη κι ότι ο τελευταίος πρέπει να παίζει το ρόλο του ραγιά, ωσάν να βρισκόμασταν υπό ξένη κατοχή.
Ουδείς εξ αυτών αναρωτήθηκε τι «κύρος» μπορεί να έχει ένα κράτος το οποίο α) χρωστάει δισεκατομμύρια στους προμηθευτές του β) κούρεψε τα χρέη του και γ) έχει κυριολεκτικά καταστρέψει όχι μόνον όσους πολίτες επένδυσαν σε αυτό (βλέπε PSI, Αγροτική και ΤΤ) αλλά και τα συλλογικά κεφάλαια των ασφαλιστικών Ταμείων.
Ένα κράτος που ακόμη δεν έχει μπει στη διαδικασία να συμψηφίζει οφειλές και ζητά επιτακτικά ακόμη κι όταν από την άλλη πόρτα χρωστάει! Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το επιτόκιο για καθυστερούμενες οφειλές ενός πολίτη προς το κράτος είναι πολλαπλάσιο από το επιτόκιο που πληρώνει το κράτος όταν καθυστερεί τις οφειλές του προς τον πολίτη.
Στην πράξη βέβαια όποιος λαμβάνει τη σήμερον ημέρα καθυστερούμενα χρήματα από το κράτος κάνει και το… σταυρό του, ακόμη κι αν έχει υποστεί στη διαδρομή σοβαρότατο «κούρεμα». Ρωτήστε τους φαρμακοποιούς, γνωρίζουν από πρώτο χέρι.
- Προκειμένου να «βολέψουν» τα λογιστικά τους, οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομίας, αποφάσισαν ότι το σημαντικότερο έξοδο του φετινού χειμώνα, το έξοδο θέρμανσης, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο μέτρο των αποδείξεων, όπως επίσης και τα κοινόχρηστα γενικώς ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου