Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ανοίγουν πόλεμο σε όσους εναντιώνονται στην ΕΟΖ Θράκης



Γερμανοτσολιάδες και τουρκοτσολιάδες έτοιμοι να υλοποιήσουν το σχέδιο «ομερτά» με επιθέσεις ψυχολογικής βίας
Όσοι εμποδίζουν τις ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και τολμούν να ενημερώνουν για το περιεχόμενό τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να νιώθουν σειρά πιέσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς ή πρόσωπα. Ο λόγος για τις επικείμενες πιέσεις (έως και νομικές διώξεις) είναι απολύτως προφανής, αφού τα συμφέροντα που θα παιχθούν μέσω των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είναι τεράστιας οικονομικής αξίας και δεν πρόκειται να αφεθεί τίποτε στην τύχη.
Όμως, τις πιο σκληρές διώξεις πρόκειται να γνωρίσουν όσοι τολμήσουν να αντιταχθούν στην δημιουργία μίας συγκεκριμένης ΕΟΖ, αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης διοικητικής περιφέρειας έχει εκδηλώσει το θερμό του ενδιαφέρον για μετατροπή μέρους ή του συνόλου της περιφέρειας ΑΜΘ σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας, η περιφέρεια ΑΜΘ φέρεται να έχει προχωρήσει σε μυστικές συναντήσεις (άραγε και συμφωνίες;) με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλη δημοσίευση στον τοπικό τύπο, τεράστια πράσινη επένδυση πρόκειται για γίνει στο νομό, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες γύρω από αυτήν πέραν του ότι ως πολύ καλός γνώστης φέρεται να είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδης.
Άλλες, πάλι, πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στον Αθηναϊκό τύπο, αναφέρονται σε οικονομική διείσδυση Γερμανών και Τούρκων επιχειρηματιών στην Θράκη. Ιδιαίτερα για τους τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται απολύτως ακατανόητα επιχειρηματικά λόγω του πολύ μικρότερου κόστους παραγωγής που υπάρχει στην Τουρκία, έχουν υπάρξει ήδη λογικές ενστάσεις από γεωπολιτικούς αναλυτές, οι οποίες όμως δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής (και όπως αναφέρουν πολίτες της ΑΜΘ, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ, για ευνόητους λόγους). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου