Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΙΡΑΝ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ" "Το αμερικανικό Ναυτικό παραβιάζει τον "εναέριο χώρο"




Το Ιράν μέσω του πρεσβευτή του Mohammad Khazaee στον ΟΗΕ παρέδωσε επιστολή στον ΓΓ του οργανισμού Ban Ki-moon καθώς και στο συμβούλιο ασφαλείας περί «παράνομης δραστηριότητας» του Ναυτικού των ΗΠΑ στον περσικό κόλπο και την θάλασσα του Ομάν, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο foxnews.com.
Στην επιστολή αναφέρεται η "συνεχής παραβίαση του εναέριου χώρου" του Ιράν από μαχητικά του Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή του κόλπου.
Ο Ιρανός πρεσβευτής ανέφερε συγκεκριμένα «παράνομες πτήσεις» αμερικανικών μαχητικών στις ακτές του Ιράν ειδικά στην περιοχή του Bushehr από το Οκτώβριο αλλά και  πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους την 01 Νοεμβρίου παραβιάζοντας όλες τις προειδοποιήσεις της ιρανικής αεράμυνας παραβιάζοντας  παράλληλα και τον εναέριο χώρο του Ιράν.  
Η επιστολή απεστάλη αργά την Παρασκευή θέτοντας τον ΓΓ του ΟΗΕ πρό των ευθυνών του αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο  «προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για την συνεχή καταπάτηση των διεθνών νόμων και κανονισμών μέσω συνεχών προκλήσεων και  «επικίνδυνων πράξεων» για τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικά υπεύθυνη» καταλήγει ο Ιρανός πρεσβευτής.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση στο ιρανικό διάβημα στον ΟΗΕ αναφέρει το Fox News.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου