Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μυστηριώδης Ιός σκοτώνει άλλον έναν στην Μ. Ανατολή




Ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε και τουλάχιστον τρεις  περιπτώσεις  σχετιζόμενες με μυστηριώδη Ιο του αναπνευστικού ανακαλυφθήκαν στην Σ. Αραβία και στο Κατάρ. Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος είναι της οικογένειας των κορονοϊών  που περιλαμβάνουν τον θανατηφόρο SARS.
Ως τώρα ο ΠΟΥ έχει επιβεβαιώσει 6 περιπτώσεις μόλυνσης εκ των οποίων 4 στην Σ. Αραβία και 2 στο Καταρ.
Αρχικά ο ΠΟΥ είχε αναφερει ότι ο Ιος δεν φαίνεται να έχει υψηλή μεταδοτικότητα άλλα σήμερα (23-11-2012) ανακοινώθηκε ότι οι δυο περιπτώσεις που αφορούν στην ίδια οικογένεια της  Σ. Αραβίας σχετίζονται επιδημιολογικά. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία πως  τα δυο μέλη της οικογενείας – ο ένας πέθανε ήδη- είχαν παρόμοια συμπτώματα. Όμως  η  περίπτωσή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.
Η ακριβής δήλωση του ΠΟΥ ήταν: “Προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα της ασθένειας. Ο ένας ασθενής πέθανε και ο άλλος  έχει ιαθεί”.
Ο ΠΟΥ τώρα εξετάζει το στενό  κύκλο των ασθενών και επισημαίνει  ότι αρκετές περιπτώσεις μπορεί να  μην αναφερθούν στην Γενεύη  που  είναι η βάση του Οργανισμού. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τις χώρες να “συνεχίσουν την παρακολούθηση  τους σε σοβαρές οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού”
Το νέο στέλεχος ανακαλύφθηκε νωριτερα φέτος όταν ένας Σαουδάραβας πέθανε από τον κορονοϊό τον Ιούνιο και  ένας  Υπήκοος του Καταρ νοσηλεύτηκε στο Λονδίνο προερχομενος από ταξίδι στην Σ.Αραβία. Σε μια ακόμη περίπτωση στο Καταρ ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Γερμανία σε πνευμονολογική κλινική και επιβίωσε.
Μέχρι να υπάρξουν νεότερα στοιχεία θα πρέπει να θεωρείται ότι ο Ιος είναι πιο διαδεδομένος ότι ότι έχει εντοπιστεί στις δυο χώρες προειδοποιεί ο ΠΟΥ. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου