Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Έτσι νοθεύουν τώρα το πετρέλαιο και την βενζίνη


Ετσι νοθεύουν τώρα το πετρέλαιο και την βενζίνη

Νέοι τρόποι απάτης, νοθεύοντας τα καύσιμα με καμμένα λάδια, εμφανίζονται τελευταία και έτσι οι ελληνικές διωκτικές αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο αυτό. 
Η νοθεία με καμμένα λάδια έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αφού όλο και πιο συχνά διαπιστώνεται ότι ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης έχουν αναμειχθεί με χρησιμοποιημένα καμμένα λάδια, από αυτοκίνητα και βιομηχανίες.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες διενεργούνατι συνεχώς και αδειαλείπτως, επί 24-ωρου βάσεως έλεγχοι, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων, μέσω  αιφνιδιαστικών ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσειών σε  φορτηγά αυτοκινήτα και λεωφορεία, στις πύλες εισόδου της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:
Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.
 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου