Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου



Την πτωτική της τάση συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι προοπτικές για τη παγκόσμια ζήτηση καταγράφονται ζοφερές, όπως...υπογραμμίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).

Το ελαφρύ αργό για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 16 σεντς, φτάνοντας στα 85,22 δολάρια το βαρέλι στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, ενώ αντιστοίχως το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση Δεκεμβρίου έχασε 35 σεντ και κινήθηκε στα 107,91 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές έχουν μειωθεί «λόγω των ανησυχιών για μείωση της ζήτησης, σε μια αγορά που ήδη είναι καλά εφοδιασμένη, και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Ευρώπη, βρίσκονται αντιμέτωπες με την ευπάθεια των οικονομιών τους», αναφέρουν οι αναλυτές της Phillip Futures.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πληγεί και από την έκθεση της διεθνούς επιτροπής ενέργειας, η οποία μείωσε την εκτίμησή της για την παγκόσμια ζήτηση, για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 αλλά και το 2013.
Η ΙΕΑ, που είναι ο ενεργειακός βραχίονας του ΟΟΣΑ, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της την Τρίτη για την παγκόσμια ζήτηση, κυρίως λόγω της εξασθένησης των οικονομικών προοπτικών.
Πριν από τις ασιατικές αγορές, το βαρέλι του ελαφρού αργού, για παράδοση Δεκεμβρίου έχασε 19 σεντς φτάνοντας στα 85,38 δολάρια στη Νέα Υόρκη.
Στο Λονδίνο, το βαρέλι τύπου Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση Δεκεμβρίου έπεσε 81 σεντς, φθάνοντας στα 108,26 δολάρια. 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου