Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του Γ.Γ. της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το Μνημόνιο και τα Εργασιακά



Σε ανοικτή επιστολή προχώρησε ο Αντώνης Καρράς, Γεν. Γραμματέας της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπου αναφέρεται στις εξελίξεις αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα της Επιχείρησης, αλλά και στον αγώνα που διεξάγει η παράταξη ενάντια στο μνημόνιο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καρρά:
«Στην εποχή του μνημονίου, της τρόικας και της ολοκληρωτικής καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων ήρθε η ώρα του απολογισμού και του μεγάλου προβληματισμού αλλά και της πραγματοποίησης ενός νέου σχεδίου και δράσης για την μερική ανάκτηση των εργασιακών κατακτήσεων.
Οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την αντεργατική μνημονίου του ΔΝΤ και των τραπεζών έστειλαν με την ψήφο τους στον καιάδα τους Έλληνες πολίτες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους της πατρίδα μας. Δυστυχώς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο ξεριζώνεται, η κοινωνική δικαιοσύνη εξαφανίζεται και το Εργατικό Δίκαιο καταστρατηγείται στο βωμό της μεγιστοποίησης του εργοδοτικού κέρδους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ελληνικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ήδη κρίνει ως απάνθρωπα και αντισυνταγματικά τα μέτρα που εφαρμόζονται. Οι συνεχείς μειώσεις στις μισθολογικές αποδοχές σε συνδυασμό με τις ανεξάντλητες φοροεπιδρομές, τα “χαράτσια” και τις αυξήσεις καταναλωτικά αγαθά έχουν υφαρπάξει σε 3 χρόνια πάνω από το 40% του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου