Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χαμάς: «Είμαστε σε πόλεμο με το Ισραήλ»-Σε ύψιστη επιφυλακή ο ισραηλινός Στρατός




Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Axmed  Jabari, επικεφαλή των στρατιωτικών δυνάμεων της Χαμάς,  η οργάνωση  ανακοίνωσε: Είμαστε τώρα σε πόλεμο με το Ισραήλ.
Ο Axmed  Jabari, 52 ετών, σκοτώθηκε από στοχευμένη ισραηλινή επίθεση από αέρος στην πόλη της Γάζας. Ένα βασικό στοιχείο που βοήθησε την ισραηλινή αεροπορία να εξουδετερώσει τον ηγέτη του στρατιωτικού κλάδου της Χαμάς ήταν η μαύρη Mercedes που κυκλοφορούσε στην πόλη της Γάζας.
Από την άλλη πλευρά η  Χαμάς ανακοίνωσε επιστράτευση όλων των δυνάμεων της  και απείλησε ότι θα απαντήσει με πολλούς τρόπους  και όχι μόνο  με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ ,  αλλά πιθανόν και με  επιθέσεις αυτοκτονίας.
Πάντως  ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι η Χαμάς θα "αδειάσει" πολλούς πυραύλους από το οπλοστάσιο της εναντίον του νοτίου Ισραήλ. Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι «το νότιο Ισραήλ  αυτή την στιγμή ευρίσκεται  σε ύψιστη  επιφυλακή λόγω μιάς «εξαγριωμένης» Χαμάς  και αναμένουν σκληρά αντίποινα για την απώλεια του ηγέτη των στρατιωτικού τμήματος της οργάνωσης .
 Περιοχές όπως η  Gedera και  το Gan Yavneh  στις οποίες δεν έχουν εκδηλωθεί   πυραυλικές επιθέσεις τώρα αναμένεται  να κτυπηθούν ανελέητα.
ΠΗΓΗ:  defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου