Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ



Εν όψει της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, «έσπασε» το μονοπώλιο της εταιρίας στην αγορά του φυσικού αερίου.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΔΕΠΑ αποδέχτηκε και αναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της ανεξάρτητης αρχής, για διάθεση μέρους της χωρητικότητας που είχε για τη διέλευση αερίου στις πύλες εισόδου της χώρας καθώς και για διετείς συμβάσεις προμήθειας με τους πελάτες της.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, η ΔΕΠΑ:
1. Δεσμεύτηκε από 30η Νοεμβρίου 2012 να προσφέρει στους Πελάτες της συγκεκριμένο τύπο Σύμβασης Πώλησης φυσικού αερίου, χωρίς την υπηρεσία μεταφοράς φυσικού αερίου (διαχωρισμός προμήθειας - μεταφοράς). Δεσμεύεται, επίσης, ότι οι αποσυζευγμένες συμβάσεις δεν θα διαφοροποιούνται ως προς την τιμή προμήθειας φ.α. από τους όρους των συζευγμένων συμβάσεων (η τιμή προμήθειας φ.α. θα είναι ίδια και στους δύο ως άνω τύπους σύμβασης) και ότι δεν θα χορηγεί βάσει των όρων τους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο οποιοδήποτε κίνητρο για τη σύναψη συζευγμένης σύμβασης ούτε αντιστρόφως θα δημιουργεί αντικίνητρο στη σύναψη αποσυζευγμένης σύμβασης.
2. Δεσμεύτηκε να μειώσει την εξάρτηση των Πελατών της από την ίδια με τις εκάστοτε Ετήσιες Συμβατικές Ποσότητες των τελευταίων και να παρέχει αυξημένη ευελιξία σε αυτούς, ως προς τη διαχείριση των συμβάσεών τους επί τη βάσει των ειδικών αναγκών και των αιτημάτων τους. Προς το σκοπό αυτό, η ΔΕΠΑ δεσμεύτηκε να ενημερώσει μέχρι 30.11.2012 όλους τους Πελάτες της ότι έχουν τη δυνατότητα αφενός να επαναπροσδιορίσουν ελεύθερα την Ετήσια Συμβατική τους Ποσότητα για το 2013 και αφετέρου να επαναπροσδιορίζουν κάθε έτος τη ζητούμενη από αυτούς ετήσια συμβατική τους ποσότητα μέχρι ποσοστού: α) +/- 5% της Ετήσιας Συμβατικής Ποσότητας που έχει δηλώσει καθένας από τους Πελάτες της με ετήσια κατανάλωση από την ΔΕΠΑ μεγαλύτερη (>) από 500GWh κατά το προηγούμενο συμβατικό έτος, και β) +/- 20% της Ετήσιας Συμβατικής Ποσότητας που έχει δηλώσει καθένας από τους Πελάτες με ετήσια κατανάλωση από τη ΔΕΠΑ μικρότερη (<) από 500GWh κατά το προηγούμενο συμβατικό έτος.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου