Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εκκενώθηκε πετρελαϊκή εξέδρα που παίρνει κλίση




Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν την Τετάρτη το σύνολο του «μη απαραίτητου» προσωπικού της νορβηγικής πετρελαϊκής εταιρείας Statoil από το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν και βρίσκεται σε μια πλωτή πλατφόρμα στη Νορβηγική Θάλασσα η οποία το πρωί άρχισε να παίρνει κλίση. «Περίπου 330 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και σε αυτό το στάδιο έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο Έιναρ Κνούντσεν εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης, διευκρινίζοντας ότι «όλα τα μέλη του προσωπικού που έπρεπε να απομακρυνθούν έχουν απομακρυνθεί».
Αυτό το πλωτό κατάλυμα χρησιμοποιείται από το προσωπικό της εταιρείας Statoil το οποίο εργάζεται στην πετρελαιοπηγή Njord, δυτικά της πόλης Τρόντχαϊμ. 
Η πλατφόρμα Floatel Superior πήρε κλίση το πρωί, ενώ σε αυτή βρίσκονταν 374 άνθρωποι, εξαιτίας της εισροής υδάτων σε μια δεξαμενή έρματος, όπως ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία.
Μία ώρα αργότερα η πλατφόρμα σταθεροποιήθηκε, όμως για λόγους ασφαλείας η Statoil αποφάσισε να απομακρύνει το μη απαραίτητο προσωπικό της.
Περίπου 40 εργαζόμενοι της εταιρείας αναμένεται προς το παρόν να παραμείνουν στη Floatel Superior για τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών για την ενίσχυση της ασφάλειας της πλατφόρμας, διευκρίνισε ο Κνούτνσεν.
TreloKouneli 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου