Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μείωση τιμών στα καύσιμα επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας



Προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών των καυσίμων καταβάλλει η κυβέρνηση με την κατάργηση εισφοράς που επιβάρυνε την τιμή τους και δίνεται στο ταμείο ασφάλισης των πρατηριούχων.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ» που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές.
Η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού)  και του υγραερίου υπέρ του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ. 
Η επιβάρυνση αυτή επηρεάζει τη λιανική τιμή των εν λόγω προϊόντων καυσίμων, δηλαδή τελικά μετακυλίεται στον ίδιο τον καταναλωτή. 
Η εισφορά αυτή θεσπίστηκε με την υπουργική απόφαση το 2004 και θα καταργηθεί από τον επόμενο μήνα της 
δημοσίευσης της νομοθετικής ρύθμισης προωθεί το υπουργείο.
Για το αντιστάθμισμα της απώλειας των εσόδων του ασφαλιστικού ταμείου ο υπουργός Εργασίας θα επανακαθορίσει το ύψος της εισφοράς των ασφαλισμένων στο συγκεκριμένο ταμείο καθώς και τον τρόπο είσπραξης και απόδοσής τους. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου