Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τηλεοπτική προσφώνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους συμμετέχοντες στην επίσημη εκδήλωση, αφιερωμένη στην έναρξη της πλήρους αξιοποίησης της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού φυσικού αερίου της Βόρειας Ευρώπης


ЭМБАРГО до 14.00!!! НЕ ИСПОЛЬЗОВАТЬ!!!
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι! Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι!
Για όλους μας σήμερα πραγματοποιείται μεγάλο, σημαντικό γεγονός. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της δεύτερης διακλάδωσης και ο αγωγός φυσικού αερίου «Nord Stream» («Βόρειο Ρεύμα») περνά στην πλήρη αξιοποίηση της μεταφορικής του ικανότητας. Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα είναι σε θέση να παίρνουν ετήσια έως και 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου.
Το Nord Stream είναι μεγάλο πολυμερές έργο. Η διαδρομή του περνά μέσα από τα χωρικά ύδατα πέντε κρατών της Βαλτικής. Στην κατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού συμμετείχαν ρωσικές, ιταλικές, γερμανικές και ιαπωνικές εταιρίες. Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου εξασφάλισαν το ποσό επενδύσεων ρεκόρ των 6,4 δισεκ. ευρώ.
Έχουν επιλυθεί μοναδικά στο είδος τους τεχνολογικά προβλήματα. Σε διάστημα λιγότερο από δυόμιση χρόνια στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας τοποθετήθηκαν σωλήνες συνολικού μήκους δυόμιση χιλιάδων χλμ. Τα έργα εκτελέστηκαν σε δύσκολες συνθήκες ανοικτής θάλασσας σε μεγάλα βάθη.
Χρησιμοποιήθηκαν νεωτεριστικές θέσεις. Στις μεγάλες επιστημονικές οικολογικές έρευνες επενδύθηκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Το Nord Stream θα λειτουργεί πλήρως και αυτόματα υπό τον μόνιμο έλεγχο του ηλεκτρονικού Κέντρου Διεύθυνσης, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς συμπίεσης και χάρη σ΄αυτό θα μειωθούν οι δαπάνες εκμετάλλευσης και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου