Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οργασμός στην AOZ Κύπρου: Και Noble και Gazrpom!



Νέες έρευνες για πετρέλαιο στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ σχεδιάζει,η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς καθώς παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο γεωτρύπανο με δυνατότητες γεώτρησης σε μεγάλο βάθος.
Σε πρώτη φάση, το νέο αυτό γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες στο ισραηλινό «Οικόπεδο Λεβιάθαν», όπου με στόχο πλέον την ανέρευση πετρελαιοφόρου κοιτάσματος κάτω από το κίτασμα του φυσικού αερίου. 
Εξάλλου, ο κύπριος υφυπουργός Προεδρίας Τίτος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται θα γίνει νέα γεώτρηση για να μετρηθούν οι ακριβείς ποσότητες φυσικού αερίου από τη Noble Energy στο «Οικόπεδο 12».
Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κύπρου.
Ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, είπε πως αναμένει για να προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την έκθεση της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής, ώστε να αποφασιστεί με ποιες εταιρείες θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για έρευνες στα υπόλοια βυθοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου