Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Βγαίνουν οι..υδροφόρες για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές


Βγαίνουν οι..υδροφόρες για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως φαίνεται η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της ψήφισης των μέτρων, ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με νέες μεθόδους , όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Σχεδιάζουμε μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού. Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν».
Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα μίλησε και για νέα νομοθετική ρύθμιση
«Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά».
Ακόμα ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ετοιμάζεται ειδική ομάδα, η οποία θα διαθέτει βαρύ οπλισμό « Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο οπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα.
Με το όπλο των 9 χιλιοστών είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί σαν μια ανεξάρτητη δύναμη στο πρότυπο της ΔΙΑΣ. Μια ανεξάρτητη, υπό την έννοια της αυτοτελούς διοίκησης αλλά και αποκεντρωμένη, δύναμη».
Οσον αφορά την επιχείρηση « Ξένιος Ζευς» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι θα επεκταθεί και στην περιφέρεια ενώ μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα παραχωρηθούν άλλα δύο στρατόπεδα για την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών. «Το ένα από αυτά φιλοδοξώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ότι θα λειτουργεί κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου