Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεργασία Ιράν – Βόρειας Κορέας με κοινό αντίπαλό τους τις ΗΠΑ


συνάντηση Μ. Αχμαντινετζάντ - Κιμ Γιονγκ Ναμ
Σειρά συμφωνιών συνεργασίας, υπέγραψαν σήμερα Ιράν και Βόρεια Κορέα, με σημαντικό σημείο σύγκλισης μεταξύ των δύο χωρών, την αντιπαλότητά τους με τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και δυτικών χωρών, που τις κατηγορούν ότι προωθούν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για στρατιωτικούς σκοπούς. Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε πως: «Όπως στη Βόρεια Κορέα, οι ιμπεριαλιστές ασκούν πολιτικές πιέσεις στο Ιράν καθώς δεν θέλουν αυτά τα δύο κράτη να εξακολουθήσουν να είναι ανεξάρτητα και να γίνουν ισχυρά».
Ακολούθως, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, σχολίασε ότι: «Το Ιράν πέτυχε να αποτρέψει δυτικές συνωμοσίες και προκάλεσε ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα στις ΗΠΑ και στους άλλους εχθρούς του».
Η παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ναμ στην Τεχεράνη, συνδυάστηκε με τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, όπου θα εκπροσωπήσει τον αδελφό του και ανώτατο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών, είναι για τους τομείς της ανταλλαγής φοιτητών, σχεδίου για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα. 
ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου