Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η.Π.Α.: Προσεχώς... κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ



Τη συμμετοχή λιγότερων μάχιμων δυνάμεων των Η.Π.Α. σε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Όπως μετέδωσε το Associated Press, η άσκηση θα περιλαμβάνει σενάρια αντιμετώπισης επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση άμυνας απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν κάνει ποτέ οι δύο χώρες και είναι σαφώς πιο μεγάλη από την προηγούμενη το 2009», εξήγησε ο Jack Miller, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α..
Η άσκηση ετοιμάζεται να διεξαχθεί εν μέσω συνεχιζόμενων δημοσιευμάτων στα ισραηλινά Μ.Μ.Ε. περί στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει πυρηνική βόμβα η Τεχεράνη. Σύμφωνα με το περιοδικό «Time» σε αυτή την άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 1.500 Αμερικανοί στρατιώτες από τους 5.000 που προβλεπόταν αρχικά, με τον Jack Miller να ξεκαθαρίζει πως η μείωση της αμερικανικής συμμετοχής δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη ενδεχόμενη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον απέναντι στο Τελ Αβίβ για την επιθετική στάση που διατηρεί το τελευταίο απέναντι στην Τεχεράνη. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου