Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κορεατικός Όμιλος Εξαγόρασε την Q-Cells



Η Hanwha Chemical προχώρησε σε συμφωνία για εξαγορά της χρεοκοπημένης γερμανικής εταιρείας φωτοβολταϊκών Q- Cells έναντι 48,4 εκατ. δολαρίων.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά των εγκαταστάσεων έρευνας της Q- Cells στο Thalheim της Γερμανίας, καθώς και της μονάδας που διαθέτει στη Μαλαισία. Παράλληλα, η νοτιοκορεατική εταιρεία πρόκειται να διατηρήσει το 75% του εργατικού δυναμικού στη Γερμανία και θα αναλάβει και τα χρέη της Q- Cells, όπως ανακοίνωσε.
Θυμίζουμε ότι η Q- Cells εισήλθε σε διαδικασία χρεοκοπίας τον φετινό Απρίλιο και ήταν η πιο γνωστή επιχείρηση του κλάδου των φωτοβολταϊκών που έφτασε στο σημείο αυτό. Ως αιτία για την αρνητική της πορεία προβάλλεται ο κινεζικός ανταγωνισμός και η ασθενής ζήτηση στην Ευρώπη.
Από την πλευρά της, η Hanwha Chemical, θυγατρική του ομίλου Hanwha, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης στα φωτοβολταϊκά. Το 2010 είχε αποκτήσει την κινεζική Solarfun και κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013. Η απόκτηση της Q- Cells θα της επιτρέψει να αυξήσει την παραγωγή της από τα 1,3 GW σε 2,4 GW, καθιστώντας την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγό διεθνώς. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου