Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μεγάλο το Ενδιαφέρον των Τουρκικών Ιδιωτικών Ομίλων για Αγορά Ρωσικού Αερίου



Τέσσερις τουρκικοί ιδιωτικοί όμιλοι υπέγραψαν μέχρι στιγμής συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου με τη ρωσική Gazprom, αντικαθιστώντας έτσι την κρατική Botas.
Σύμφωνα με την Χουριέτ, τέσσερις από τις 13 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτημα στην ρυθμιστική αρχή ενέργειας της χώρας για την αγορά ρωσικού αερίου κατάφεραν τελικά να υπογράψουν συμβόλαια με τον ρωσικό όμιλο.
Πρόκειται για τις Akfel, Bosphorus Gas, Kibar Holding και Bati Hatti, ενώ αναμένεται να υπογράψουν συμβόλαια και άλλες 5-6 από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Μάλιστα, η αρχή παρέτεινε την προθεσμία της 10ης Αυγούστου προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιώτες.
Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο συμβόλαιο έχει η Akfel, που συνεργάζεται με την γερμανική Enerco, για 2,5 δις κ.μ. αερίου, ενώ το συμβόλαιο της Bosphorus Gas προβλέπει 750 εκατ. κ.μ.
Συνολικά, η ποσότητα αερίου που θα αγοράσει ο ιδιωτικός τομέας στην Τουρκία προβλέπεται να φτάσει τα 10 δις κ.μ. όταν ολοκληρωθούν όλες οι συμφωνίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bosphorus Gas, Μερίν Σεν. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών εισαγωγών αερίου της χώρας σε ετήσια βάση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου