Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μία “επαναστατική” ανεμογεννήτρια για κάθε σύγχρονη πόλη από την McCamley



“Επανάσταση” φιλοδοξεί να φέρει στον χώρο της αιολικής ενέργειας η εταιρεία McCamley, η οποία παρουσίασε ένα νέο διαφορετικό τύπο ανεμογεννήτριας που προορίζεται όμως αποκλειστικά για τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη.
Και αυτό γιατί ο τύπος MT01 McCaley Mk2 ανεμογεννήτριας σχεδιάστηκε ώστε να είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί  πάνω στις στέγες των περισσότερων σπιτιών και επιπλέον μπορεί να φέρει και έναν πύργο.
Η εν λόγω ανεμογεννήτρια είναι πολύ ελαφριά κατασκευή, απολύτως αθόρυβη και δεν προκαλεί κλυδωνισμούς.
Επίσης δεν επηρεάζεται από το αν φυσάει ή όχι, καθώς μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη άπνοια ή ακόμη και με πολύ δυνατούς ανέμους, ενώ εμφανίζεται ως “απολύτως φιλική με τα πουλιά και τις νυχτερίδες”, δηλαδή επισημαίνεται πως δεν αποτελεί απειλή για την βιοποικιλότητα μίας περιοχής.
Η πρώτη ανεμογεννήτρια της McCamley τοποθετήθηκε στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου του  Keel στην Βρετανία, ενώ οι πρώτες δοκιμές έγιναν στην Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, μία πρώτη εκδοχή αυτής της ανεμογεννήτριας, δυναμικότητας από 14 έως 24 KW, είναι δυνατό να κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Και για να ολοκληρώσει την παρουσίαση η McCamley προτείνει την εγκατάσταση και φωτοβολταϊκών πάνελ πάνω στον πύργο προκειμένου να αυξηθεί στο μέγιστο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου