Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ...



Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα έκαναν 10 μέρες απεργία, αντιτιθέμενοι στο ξεπούλημα της τράπεζας, που αποφασίστηκε από την εξωτερική τρόϊκα και υλοποιήθηκε από την εσωτερική και τον Προβόπουλο.
Στον πρωτοφανή, γι αυτούς μεγαλειώδη αγώνα τους, είχαν μαζί τους, όλη, σχεδόν, την κοινωνία, κυρίως την πελατεία της ΑΤΕ, με προεξάρχοντα τον αγροτικό κόσμο και τους φορείς του.
Ταυτόχρονα με τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, αγωνίζονταν για την διασφάλιση της δουλειάς τους στην Πειραιώς, τους όρους απασχόλησής τους και την κατοχύρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Από την αρχή, οι «αγωνισταράδες» συνδικαλιστές – εκπρόσωποι, στο χώρο, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμπόδισαν το Σωματείο ν΄ ασχοληθεί με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα, χαρακτηρίζοντας «προδοσία» κάτι τέτοιο και «νομιμοποίηση του Σάλλα» κι έτσι, άφησαν να χαθεί μια εβδομάδα χρόνος, επιτρέποντας στην άλλη πλευρά ν΄ αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τους εργαζόμενους μπροστά σε τετελεσμένα και σε καθοριστικά διλήμματα.
Μέσω του μηχανισμού της ΑΤΕ, η εργοδοσία της Πειραιώς έστειλε στον καθένα μια σύμβαση πρόσληψης, που μόνη της και ανεξέλεγκτη έφτιαξε, του έβαλε μια ολιγοήμερη προθεσμία και : ή υπογράφεις και πιάνεις δουλειά ή μένεις άνεργος ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου