Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εκτροπή ενός πετρελαιαγωγού ζήτησε από το Ιράκ η Unesco



Την εκτροπή ενός αγωγού πετρελαίου που περνά κάτω από την Βαβυλωνία ζήτησε η Unesco από το Ιράν, προκειμένου να προστατευθούν τυχόν αρχαία μνημεία, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ιρίνα Μπόκοβα.
«Έστειλα μια επιστολή στον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι την 1η Αυγούστου» για να του ζητήσω να «εκτρέψει» αυτό το έργο «από σεβασμό στην παγκόσμια ιστορία και προφανώς όχι για να εμποδίσω την ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει η Μπόκοβα σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Το έργο της κατασκευής του πετρελαιαγωγού ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου και περνά κάτω από τη Βαβυλωνία, που περιλαμβάνεται «στον ενδεικτικό κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πρώτο βήμα της διαδικασίας εγγραφής» στον επίσημο κατάλογο της Unesco, σημείωσε η Μπόκοβα.
Ο αγωγός «περνά από περιοχές όπου δεν έχουν γίνει ανασκαφές, με κίνδυνο να καταστρέψει άγνωστα αρχαία μνημεία, πιθανόν σημαντικά για την ιστορία της ανθρωπότητας», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του οργανισμού του ΟΗΕ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου