Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Εξίσωση Πετρελαίου Κίνησης και Πετρελαίου Θέρμανσης με Ταυτόχρονη Επιδότηση Βάσει Ειδικών Κριτηρίων



Την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Η παραπάνω εξαγγελία εντάσσεται στις ρυθμίσεις για αλλαγή του φορολογικού συστήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, από την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας.
Ειδικότερα, αναφέροντας τις δράσεις που θα αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ο αρμόδιος υφυπουργός εξήγγειλε:
- Την απλοποίηση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με διατάξεις σαφείς και ουσιαστικές και αποφυγή γραφειοκρατικών ρυθμίσεων.
- Προσπάθεια ώστε κάθε φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τη φορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων να συζητείται αμέσως μετά την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού του κράτους και άπαξ εκτός εξαιρετικών και έκτακτων περιπτώσεων.
- Επανεξέταση του αριθμού των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με στόχο τη μείωση των κλιμακίων και επανεξέταση του αφορολόγητου προς τα πάνω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου