Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Χάρης Φλουδόπουλος: Αποκρατικοποίηση "σημαία" αυτή της ΔΕΗ



Σε αποκρατικοποίηση «σημαία» που θα σηματοδοτήσει την προσπάθεια να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και ταυτόχρονα θα δώσει το στίγμα της σύγκρουσης με ισχυρές συντεχνίες και συνδικάτα, ανέδειξε χθες στη δευτερολογία του την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Απευθυνόμενος χαρακτηριστικά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους ανέφερε: «Μιλάτε ως ασύδοτοι εκπρόσωποι συντεχνιών που πάσχουν να διασώσουν τα προνόμιά τους, σαν εκπρόσωποι των πάσης φύσεως Φωτόπουλων».
Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα και παρά τις πληροφορίες που ήθελαν  ειδικά για τη ΔΕΗ να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, η οποία όπως είπε «θα γίνει όχι αποσπασματικά αλλά στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού για την επιχείρηση και την αγορά ενέργειας».
Χωρίς να το κατονομάσει, ο πρωθυπουργός περιέγραψε για τη ΔΕΗ το περίφημο «ιταλικό μοντέλο», που ακολουθήθηκε στην περίπτωση των εταιρειών Enel και Eni και είχε τεράστια επιτυχία καθώς ισχυροποίησε τις δύο εταιρείες διεθνώς ενώ ταυτόχρονα απελευθέρωσε την εγχώρια αγορά της Ιταλίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου