Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Σε λειτουργία ο πρώτος αεριοστρόβιλος στο Βασιλικό



Λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση ενός έτους, από την τραγωδία και την καταστροφή στο Μαρί στην Κύπρο, τέθηκε σε λειτουργία, στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, ο πρώτος αεριοστρόβιλος της μονάδας 5,ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει και ο δεύτερος. Τον σταθμό επισκέφθηκε χθες ο υπουργός εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης.
Ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ρυθμό αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός Βασιλικού, μετά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, δίνοντας τα συγχαρητήρια του προς τη Διεύθυνση και το προσωπικό της Αρχής "για το μικρό θαύμα που έγινε" αφού, όπως είπε, "σε μερικούς μόνο μήνες καταφέραμε να αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο μέρος του σταθμού, ενώ σύντομα θα αποκατασταθεί όλο".
Η επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται σε οριακά επίπεδα και θα βελτιωθεί σταδιακά με τη λειτουργία των υπόλοιπων μονάδων, είπε ο Νεοκλής Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι θα αρχίσουν να τίθενται εκτός λειτουργίας οι κινητές μονάδες που χρησιμοποιήθηκαν ως έκτακτη ανάγκη και οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο κόστος χρήσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου