Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ε.Ε.: 4 χώρες-μέλη εκτός στόχων 20.20.20 - Προβλέπονται ποινές



Τις αυστηρές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι “27” αναφορικά με την συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ορίζοντα το 2020 “υπενθύμισε” η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κάθε κράτος μέλος της, καθώς διαπιστώνεται πως τέσσερις εξ αυτών έχουν “εκτροχιαστεί”.
Οι απαιτήσεις που έχει η Ε.Ε. και τα όσα ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι γνωστά και σαφή όπως αναφέρεται σε κοινοτικό έγγραφο και φαίνεται πως καθυστερήσεις και “πισωγυρίσματα” παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον όλο ευρωπαϊκό σχεδιασμό αναφορικά με τις ΑΠΕ.
Η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία προκύπτει πως είναι οι “κακοί” μαθητές και αυτό διότι ακόμη δεν έχουν προσαρμόσει το εσωτερικό τους δίκαιο στο ευρωπαϊκό σε ό,τι αφορά την ενέργεια και δεν έχουν υιοθετήσει ακόμη τα μέτρα εκείνα που επιβάλεται από την Ε.Ε.
Διορία δύο μηνών θα έχουν οι τέσσερις αυτές χώρες προκειμένου να πράξουν τα δέοντα διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συνέχεια να ζητήσει την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου