Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου - Επιστημονική συνεργασία ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και Ινστιτούτου Levy Economics Νέας Υόρκης



Την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία τους επικύρωσαν σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με το διεθνούς κύρους Levy Economics Institute της Ν.Υόρκης.

Το συμφωνητικό συνεργασίας των δύο Ινστιτούτων υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο Διευθυντής του Levy Economics Institute κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αντικείμενο της συνεργασίας αποτελεί η υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και οι πρώτες μελέτες θα αφορούν προτάσεις για την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας και θα δημοσιοποιηθούν το Φθινόπωρο. 

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας ώστε να ενισχυθούν επιστημονικά οι εναλλακτικές προτάσεις από τα συνδικάτα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

Ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται στη χώρα μας και που οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο έκανε ο διακεκριμένος καθηγητής κ.Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι η καλπάζουσα ανεργία αποτελεί το μείζον πρόβλημα προσθέτοντας ότι προγράμματα όπως αυτά της κοινωφελούς εργασίας πρέπει να επεκταθούν ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και να ανακουφιστούν οι άνεργοι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου