Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες"



«Υπήρχε μία αυτοκρατορία από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, όπου όλοι και όλα πήγαιναν ρολόι. Όλοι; Όχι βέβαια. Στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, μία μικρή χώρα, όμορφη αλλά περίεργη, άρχισε να κινείται με ακατάληπτο ρυθμό. Οι άνθρωποι μιλούσαν Ελληνικά και οι κάτοικοί της ονομάζονταν Έλληνες. Περίεργος λαός με παλιά πατίνα».
Κάπως έτσι θα μπορούσε να αρχίζει ένα άρθρο μεγάλου αναλυτή, προκειμένου να εισαγάγει αυτά που συμβαίνουν τώρα (στην Αυτοκρατορία της Ε.Ε.) και αυτά που διαδραματίζονται εδώ και καιρό στη μικρή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου (την Ελλάδα).
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup, η Κομισιόν, αλλά και οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, εν όψει του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών
Διασφαλίζουν, όπως δηλώνουν, ρευστότητα στις τράπεζες της παγκόσμιας κοινότητας, αφιερώνουν «συναλλαγματικές γραμμές επικοινωνίας» μεταξύ τους, για να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενες ισχυρές πιέσεις σε νομίσματα από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, εξετάζουν όλο το αμυντικό σύστημα της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας, παρακολουθώντας σε κατάσταση συναγερμού τις εξελίξεις στη μικρή αυτή χώρα της Μεσογείου, που διαθέτει το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Ευρωζώνης. Σχήμα οξύμωρον αλλά αληθινό. Το ρεπορτάζ παραθέτει την «αμείλικτη» πραγματικότητα, όπου οι δηλώσεις που εκστομίζονται στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις μετοχές στη Σαγκάη και επηρεάζουν τις ισοτιμίες στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.
Με κομμένη την ανάσα........................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου