Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Απειλή για τη Ρωσία, δολάριο, πετρέλαιο….



Στη Ρωσία εξακολουθεί να είναι απών το ολοκληρωμένο σύστημα οικονομικού ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Λογιστικών Ελέγχων, Σεργκέι Στεπάσιν. Δεδομένης της απουσίας του,είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει εγγύηση για μια «υγιή» ρωσική οικονομία σε συνθήκες παγκοσμίων κρίσεων. Το συγκεκριμένο πρόβλημα συζητήθηκε πρόσφατα στη διάρκεια συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
«Η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία παραμένει δύσκολη», διαπίστωσε ο Σεργκέι Στεπάσιν. «Η κρίση χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης επιδεινώνεται, η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ παραμένει εύθραυστη, ενώ ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης εμφανίστηκαν και στην Κίνα. Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, οι παγκόσμιες ανισορροπίες που προκάλεσαν την κρίση του 2008-2009,δεν έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οξυνθεί. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει ήδη τη ρωσική αγορά συναλλάγματος».
Επικίνδυνα δεδομένα.
Ο κ. Στεπάσιν τόνισε πως το τελευταίο διάστημα η αξία του δολαρίου αυξήθηκε στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2011, ενώ οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 107 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός είχε διαμορφωθεί με βάση την τιμή των 115 δολαρίων το βαρέλι. «Από την περίοδο κιόλας της διαμόρφωσης του προϋπολογισμού.......................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου