Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Την Τετάρτη Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για την Τελική Φάση της Πώλησης της ΔΕΠΑ




Επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων το αμέσως προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το Δ.Σ. του Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, με στόχο εντός του Δεκεμβρίου να δρομολογηθεί η τελική φάση της πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ. 
Ειδικά, για την ΔΕΠΑ ο διαγωνισμός θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Τετάρτης - όπου θα συζητηθεί και η ολοκλήρωση παραχώρησης του κτήματος Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Εντός των επομένων οι υποψήφιες εταιρείες και κοινοπραξίες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός του Ιανουαρίου
Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό του Ομίλου ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ συμμετέχουν οι ρωσικές Gazprom και Sintez (Negusnef), η κρατική αζερική Socar, η κοινοπραξία Βαρδινογιάννη - Μυτιληναίου M&M Gas, ενώ ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με τον τσέχικο επενδυτικό όμιλο PPF συμμετέχει μόνο στην διαδικασία για την πώληση του ΔΕΣΦΑ. 
Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι στον διαγωνισμό θα επικρατήσει όποιος πλειοδοτήσει, πέραν γεωπολιτικών ή άλλων ισορροπιών, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, οι επτά όμιλοι που πέρασαν στο δεύτερο στάδιο για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ αναμένεται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές ως τις 15 Ιανουαρίου. 
Σε μία στιγμή κατά την οποία τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων έχουν αποτελματωθεί, η κυβέρνηση επιθυμεί να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος επιταχύνοντας αισθητά τις διαδικασίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Το 2012 τα έσοδα ανήλθαν μόλις στα 100 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση προσδοκά ότι ακόμη κι αν η πώληση του ΟΠΑΠ δεν φέρει τα αναμενόμενα έσοδα, αυτά να ισοφαριστούν, έστω εν μέρει, από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου