Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Χρήματα για πρώτη φορά για την εξερεύνηση των ελληνικών κοιτασμάτων




Τρεις μεγάλες ξένες πολυεθνικές έχουν δώσει στο δημόσιο 700.000 δολάρια, προκειμένου να αγοράσουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο.
Στο Ιόνιο πέλαγος επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μεγάλες ξένες πολυεθνικές και συγκεκριμένα, μια νορβηγική, μια γαλλική και μια αμερικανική έχουν δώσει ήδη στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 700.000 δολαρίων, προκειμένου να αγοράσουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που έχουν γίνει στην περιοχή μεταξύ της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και των ιταλικών ακτών, για να μελετήσουν το αν και κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμα τα όποια ευρήματα.
Αυτά είναι και τα πρώτα λεφτά που βγάζει το ελληνικό κράτος απ' αυτή τη διαδικασία και το υπουργείο Έρευνας θα πρέπει να αισθάνονται… υπερήφανοι για το γεγονός.
Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει, ακόμα και σήμερα, αν όντως η περιοχή έχει αξιοποιήσιμα κοιτάσματα. Τα ίδιο, κατά το μάλλον ή ήττον, ισχύει και στην περίπτωση των ερευνών που γίνονται στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, απ' όπου ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου