Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΑΝΑΠΟΔΑ



Δεν έχει σημασία αν η δόση που θα εκταμιευτεί θα είναι 31,5 ή 40 ή 70 δισ. ευρώ. Δεν έχει καμία σημασία αν η δόση θα εκταμιευτεί σήμερα, στις αρχές Δεκέμβρη ή θα την φέρει ο Αη Βασίλης. Σημασία έχει πως όποιο κι αν είναι το ποσό, όποτε κι αν εκταμιευτεί, τα ευρώ θα τα δουν μόνο οι τράπεζες και οι δανειστές. Το χειρότερο είναι ότι όσο ξεδιπλώνονται οι πτυχές των παραχωρήσεων που έκανε ο Σαμαράς, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες για κάποιους από εμάς να δούμε τα ευρώ ανάποδα αντί για τα ραδίκια.
Δεν είναι μόνο η πλήρης κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που αυξάνει αυτές τις πιθανότητες. Δεν είναι μόνο τα νέα μέτρα δυστυχίας που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και καθιστούν βεβαιότητα τον εφιάλτη. Είναι τα όσα δε γνωρίζαμε, αυτά που φέρνουν την απόλυτη φρίκη πιο κοντά.
Ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε αλήθεια όταν υποσχόταν πως αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία. Ξέρετε, διέφυγε απ’ όλους μας μία λεπτομέρεια. Ο πρωθυπουργός είπε κατά λέξη: «Τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι τα τελευταία». Δώσαμε προσοχή στο «τελευταία» και μας διέφυγε το «ψηφίστηκαν». Διότι νέα μέτρα θα παίρνονται κάθε μήνα πλέον, απλώς δε θα ψηφίζονται. Δε θα περνάνε από τη Βουλή. Οπότε πράγματι ήταν τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν.
Η δημιουργία ειδικού λογαριασμού, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα διοχετεύει μέρος των φορολογικών εσόδων που μοναδικός του στόχος θα είναι η αποπληρωμή των χρεών, συζητήθηκε αρκετά και τελικά πέρασε από τα ελληνικά ΜΜΕ ως επιτυχία. Μία ακόμη επιτυχία εξολόθρευσης. Ο ειδικός λογαριασμός είναι μία πραγματικότητα. Τα κρατικά έσοδα θα κατευθύνονται εκεί, αποτελειώνοντας κάθε ελπίδα να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικές ανάγκες σε περίπτωση μη καταβολής μέρους του χρέους μας προς τους δανειστές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου