Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΜΙΔΑ: "'Ελεος δεν αντέχουμε άλλη φορολόγηση ακινήτων"




Έκκληση για αλλαγές στην εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του.
Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, η ακίνητη περιουσία έχει πλέον καταστεί ασήκωτο βάρος: «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία από “δικαίωμα” έχει πλέον καταστεί “βάρος” και μάλιστα ασήκωτο, απαξιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, όχι μόνον από την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κυρίως από τα συνεχή σαρωτικά φορολογικά μέτρα. Η απαξίωσή της όμως συμπαρασύρει σε απαξίωση και τη δημόσια περιουσία, που αποτελεί κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού».
Παράλληλα, ζητά ένα de facto αφορολόγητο με εξαίρεση των κατοικιών αξίας έως 100.000 ευρώ και τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του ΕΤΑΚ: «Η επαναφορά του ΕΤΑΚ, με την ευρύτερη δυνατή φορολογική βάση και το χαμηλότερο δυνατό συντελεστή είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία κεφαλαίου. Κάθε συντελεστής που υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) έχει αμφίβολη εισπραξιμότητα, έστω και για μικρό διάστημα. Μόνη επιβεβλημένη εξαίρεση είναι κατά την άποψή μας να μην βεβαιώνεται ποσό ΕΤΑΚ που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto ‘αφορολόγητο’ ύψους 100.000 ευρώ».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου