Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !...



Σενάριο 1: Το ΔΝΤ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ούτε θα γίνει βιώσιμο με λογιστικά τρικ που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μας δοθεί η επιμήκυνση. Χρειάζεται νέο κούρεμα στα δάνεια που μας έχουν δώσει όλοι οι υπόλοιποι, πλην του ίδιου του ΔΝΤ φυσικά, το οποίο δεν αποδέχεται κουρέματα στα δικά του λεφτά.
Ακόμη όμως και να αποδεχθούν να «δαγκώσουν τη σφαίρα» οι Ευρωπαίοι και κουρέψουν τα δάνεια που μας έχουν δοθεί μέσω κρατών (αλλά και εμμέσως, από την ΕΚΤ), το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Έχει καταλάβει ότι η διαδικασία θα τραβήξει πέρα από τα όρια του καταστατικού του για την ανώτατη περίοδο εμπλοκής σε μία χώρα. «Με την Ελλάδα, καλό 2025» λένε στο Ταμείο και ετοιμάζονται να ρίξουν τη βόμβα: «αποχωρούμε από το ελληνικό πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα λεφτά, από εδώ και στο εξής να τα βάλουν οι Ευρωπαίοι, αν θέλουν».
Επειδή το ΔΝΤ όμως είναι «αμερικανικό μαγαζί», δεν θέλει να δημιουργήσει μία νέα μείζονα κρίση στην Ελλάδα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Τραβάει λοιπόν το σκοινί των διαπραγματεύσεων όσο μπορεί, ώστε να συνταχθεί και να εκδοθεί η έκθεση μετά τις 6 Νοεμβρίου. Τότε θα μας πει «τα ευχάριστα». Και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου