Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Σκανδαλίδης: Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία με αυτά τα μέτρα


Σκανδαλίδης: Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία με αυτά τα μέτρα
Αντίθετος προς σημαντικές επιλογές που φαίνεται να υιοθετούνται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το προγραμματικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα έπρεπε να βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση, διαπιστώνει ότι αυτό δεν γίνεται. 'Οπως αναφέρεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο aixmi.gr  «οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες» και προσθέτει ότι «επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρης διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές».
Ο πρώην υπουργός θέτει ευθύς εξαρχής, με τον τίτλο του άρθρου του, δύο καίρια ερωτήματα: «γιατί τόση παραπλάνηση και υποκρισία» και «γιατί κάναμε εκλογές»; Όπως αναφέρει, «το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον».
Ο κ. Σκανδαλίδης αποτιμώντας τους τρεις μήνες διακυβέρνησης από την παρούσα κυβέρνηση, τονίζει ότι το δείγμα είναι: «καμιά διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν την προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου