Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ !...



Σε πανικό και στρατηγική αμηχανία βρίσκονται οι Μέρκελ - Σόιμπλε στο Βερολίνο. Θυμίζουν τον μεγάλο Γερμανό φιλόσοφο Χέγκελ, που όταν στα βαθιά του γεράματα κάποιοι μαθητές τόλμησαν να του πουν «δάσκαλε, αυτά που λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» απάντησε με τη φράση: «Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»! 
 Η κρίση είναι σοβαρή, γιατί το δυσκολότερο πρόβλημα για έναν επαγγελματία της πολιτικής είναι να απεγκλωβιστεί από τις δικές του άκαμπτες και αδιαπραγμάτευτες ρητορικές δεσμεύσεις. Σε μεγέθυνση πολύ πιο δραματική, η κυβέρνηση Μέρκελ ζει το ψυχόδραμα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, που το 1992 στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εγκλωβίσθηκε στο «όχι στην ονομασία Μακεδονία και τα παράγωγά της» για την ΠΓΔΜ. 
 Στην έγκυρη ιστοσελίδα Euro Ιntelligence, προχθές Δευτέρα, το πρώτο θέμα-είδηση ήταν ότι ο Σόιμπλε συνιστά στον Ραχόι να αποφύγει ή να καθυστερήσει στη χειρότερη περίπτωση την προσφυγή στον Μόνιμο Μηχανισμό (ESM), ενώ την ίδια στιγμή η γαλλική ηγεσία πιέζει τη Μαδρίτη να υπογράψει το αναγκαίο για την προσφυγή Μνημόνιο εδώ και τώρα... 
 Τι καλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να πεισθούμε ότι στο Βερολίνο πήραν το μήνυμα: Η υπογραφή δεσμεύσεων μνημονιακού τύπου από την Ισπανία ανοίγει τον δρόμο για fast truck εφαρμογή των αποφάσεων Ντράγκι πριν καν από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και εξουδετερώνει προληπτικά κάθε ελιγμό -όπως η επιφύλαξη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη συνταγματικότητα του δικαιώματος της ΕΚΤ να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου