Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι βουλευτές θα πρέπει να μείνουν ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.



Σύμφωνα με το ισχύον ακόμα Σύνταγμα, άρθρο 60, παρ. 1 «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Επομένως σύμφωνα με το Σύνταγμα ο κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτό που θέλει, φέροντας προφανώς και την αντίστοιχη ευθύνη απέναντι στο λαό γι΄ αυτό που ψήφισε.
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι στην πράξη το Σύνταγμα παραβιάζεται από....
τους κομματικούς αρχηγούς, οι οποίοι εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν αυτό που εκείνοι, για τους δικούς τους λόγους, έχουν αποφασίσει. Οι βουλευτές εκβιάζονται είτε με την απειλή της διαγραφής, είτε με την απειλή να μην συμπεριληφθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, είτε με την αιωρούμενη απειλή της μη υπουργοποίησης κ.λ.π.
Όμως και οι βουλευτές δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Κατά την ψήφιση του αντισυνταγματικού μοναδικού άρθρου που θα έρθει σε λίγες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση για τα σκληρά μέτρα των 11,6 δις ευρώ, έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησης και της θεσιλαγνείας τους.
Αν επικαλεστούν τη συνείδησή τους, για να μην παραδεχτούν τη θεσιλαγνεία τους, τότε θα φέρουν και την ευθύνη για τις καλές ή κακές συνέπειες της επιλογής τους. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου