Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πετρελαιοκηλίδα στη Motoroil στο Σουσάκι-τώρα


Πετρελαιοκηλίδα στη Motoroil στο Σουσάκι-τώρα
Πετρελαιοκηλίδα σημαντικών διαστάσεων έχει προκληθεί από αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Σουσάκι δίπλα από το δυιλιστήριο της MotorOil. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το είδος του κασύμου που έχει χυθεί στη θάλασσα η μυρωδιά είναι αποπνικτικοί και οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνονται.
Για το θέμα κλήθηκε το λιμενικό σώμα, το οποίο όμως δεν έχει αναλάβει δράση και προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής ο διοικητής του λιμενικού της περιοχής αρνήθηκε την υποβολή μήνυσης προφασιζόμενος ότι είναι άγνωστος ο υπαίτιος, ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι για το ατύχημα ευθύνεται είτε η MotorOil είτε κάποια από τα πλοίο τα οποία προορίζονταν να ξεφορτώσουν στο δυιλιστήριο.
Η εταιρία δεν έχε εκδόσει ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο ή προς τις αρμόδιες αρχές προσπαθώντας να αγνοήσει το θέμα. Αν όμως αποδειχθεί πως η MotorOil είναι υπεύθυνη γ ια πετρελαιοκηλίδα τότε οι επιπτώσεις στα οικονομικά της μεγέθη θα είναι μεγάλες.
Οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους το Sofokleousin.gr βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία έχουν καλέσει και την Greenpeace στην περιοχή.
Τώρα μένει να αποδειχθεί η ευαισθησία του παρολίγον υπουργού ναυτιλίας και προέδρου του ελληνικού γραφείο της Greenpeace κ. Βερνίκου.
Πριν από λίγο το λιμενικό απέκλεισε το λιμάνι εκφόρτωσης απαγορεύοντας στους κατοίκους να πλησιάσουν. Κατά παράβαση των νόμων έχει απαγορεύσει και τη λήψη φωτογραφιών. 
ΠΗΓΗ;inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου