Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΣΕΒΕΕ - ΓΣΕΕ Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό


Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό
Την επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό από πηγές χρηματοδότησης που δεν θα επιβαρύνουν την παραγωγή ούτε και τις επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν προσωπικό και ήδη καταβάλλουν υψηλές εισφορές (με βάση το Μνημόνιο, θα πρέπει να μειωθούν το 2013 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες) επαναφέρουν στο τραπέζι οι μικρομεσαίοι (ΓΣΕΒΕΕ) και η ΓΣΕΕ μπροστά στο διαφαινόμενο χρηματοδοτικό αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης και όσων συνεισφέρουν στα Ταμεία.
Τη δημιουργία ειδικού «τροφοδότη» λογαριασμού για το Ασφαλιστικό από «τρίτες» πηγές -δεδομένου ότι εξαντλούνται τα περιθώρια χρηματοδότησης μέσω της επιβολής εισφορών στους συνταξιούχους και επαχθέστερων όρων στους ασφαλισμένους- ζήτησε με υπόμνημα που έστειλε στην κυβέρνηση με αφορμή την αναμόρφωση του φορολογικού η ΓΣΕΒΕΕ. Η ΓΣΕΒΕΕ πρότεινε την επιβολή εισφοράς ένα τοις χιλίοις επί του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας και ιδιοκτησιακού καθεστώτος και με πρόβλεψη μικρότερης εισφοράς σε όσες επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν χαμηλό συντελεστή κέρδους.
Γαλλικό μοντέλο α λα ελληνικά
Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό
Τη συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζει, με ακόμη πιο διευρυμένο περιεχόμενο σε ό,τι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης, η ΓΣΕΕ, φέροντας ως παράδειγμα το γαλλικό μοντέλο όπου το 55% των εσόδων των Ταμείων προέρχεται από κοινωνική εισφορά και το υπόλοιπο 45% από τις εισφορές ασφαλισμένων - εργοδοτών (το συγκεκριμένο σύστημα χρηματοδότησης «ισορροπεί» ακόμη και κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες της κρίσης). Το μοντέλο αυτό, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, επαναφέρει η ΓΣΕΕ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου