Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στο Στόχαστρο των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων τα Βιοκαύσιμα



Η ξηρασία στις ΗΠΑ και η ραγδαία άνοδος των τιμών σε ορισμένα τρόφιμα έδωσαν τροφή στους επικριτές των βιοκαυσίμων, οι οποίοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης επειδή η γεωργική παραγωγή συνεχίζει να κατευθύνεται στην παραγωγή καυσίμων, παρά για να αναπληρώσει την τροφή.
Αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται εδώ και καιρό και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία για τον διαμερισμό ανάμεσα στα τρόφιμα και στα βιοκαύσιμα. Όπως είναι φυσικό, το όλο θέμα προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον της συγκεκριμένης ενεργειακής πηγής, η οποία ανθίζει στην Αμερική, όπου το 40% της καλλιέργειας καλαμποκιού κατευθύνεται για την παραγωγή καυσίμου.
«Η κατάσταση στις ΗΠΑ πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για την Ευρώπη ότι οι αδιάλλακτοι κανονισμοί για τα βιοκαύσιμα μπορούν να οδηγήσουν σε διακύμανση των τιμών», τόνισε η οργάνωση Transport and Environment.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις αμφισβητούν το ότι τα βιοκαύσιμα είναι πράγματι «πράσινα» και ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα βλάπτουν το περιβάλλον. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου