Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Γιατί φοβούνται "νύχτα των κρυστάλλων"


Γιατί φοβούνται "νύχτα των κρυστάλλων"
Ενώ οι ανακοινώσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για προσεκτική διαχείρηση των μεταναστών κατά την προσαγωγή και τη σύλληψή τους και η έξαρση δολοφονιών αλλοδαπών που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα σε ολόκληρη την Ελλάδα αποδίδεται επισήμως σε βία μεταξύ μεταναστών, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι τα κρούσματα ρατσιστικής βίας έχουν αυξηθεί δραματικά.
Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της καταδικάζει τη βία απ όπου κι αν προέρχεται και απειλεί τα Media που την εμπλέκουν σε επιθέσεις κατά αλλοδαπών ότι θα τα σύρει στα δικαστήρια.
Αν λοιπόν όλα αυτά ισχύουν τότε δεν έχει καμία βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" με τίτλο "Η ελληνική Νύχτα των Κρυστάλλων" ούτε το ρεπορτάζ "Εξαρση ρατσιστικής βίας φοβάται η ΕΛ.ΑΣ" που δημοσιεύει το crime.gr του έγκυρου Μάκη Γεωργίου.
Και στα δυο θέμα επισημαίνεται αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας πληθαίνουν στην Ελλάδα. Στο βήμα γίνεται σαφής αναφορά σε "Ακροδεξιές συμμορίες πάνω σε δίκυκλα σπέρνουν τον τρόμο κάθε βράδυ όχι μόνο στις συνοικίες της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επαρχία".
Ενώ ο αρθρογράφος επισημαίνει πως "Η ανοχή στα κρούσματα κάθε μορφής βίας της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση και το πολιτικό κλίμα με τη στοχοποίηση της μετανάστευσης από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες της Άκρας Δεξιάς ενισχύουν τα ρατσιστικά εγκλήματα".
Γίνεται μνεία στα κρούσματα ρατσιστικής βίας στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε ένα περίπου μήνα...
Τι είναι η νύχτα των κρυστάλλων*:  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου