Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το Εργατικό κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία της χαλυβουργίας Ελλάδος  με  την στάση της απέναντι   στους  εργαζόμενους  μετά και την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η επιχείρηση χθες προχώρησε σε αιφνιδιαστικές απολύσεις 6 εργαζόμενων παρά τις δεσμευτικές υποσχέσεις της  για  τερματισμό των απολύσεων σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι έληγαν την απεργία διάρκειας.
Η εργοδοτική τρομοκρατία της επιχείρησης όμως  χτύπησε  κόκκινο, καθώς δεν δίστασε   μέσα στους  6 απολυμένους να συμπεριλάβει και το εκλεγμένο μέλος του σωματείου των εργαζόμενων με την ιδιότητα του ταμία.
 Πρόκειται σαφώς για απαράδεκτη, παράνομη,  και καταχρηστική απόλυση που όλα αυτά μαζί συντελούν  μια εκδικητική  κίνηση  με καθαρό και μάλιστα ειδικό στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και στην συνεχεία  την κατατρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων να αποστασιοποιηθούν από  την όπια προσπάθεια για διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους   στο χώρο εργασίας. Σύσσωμοι λοιπόν οι εργαζόμενοι  του Θριάσιου πεδίου,  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει τώρα στην ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης του συνάδελφου συνδικαλιστή και ταμία του σωματείου και την καλούμε να σεβαστεί το Ν.1264/82.
ΚΑΛΟΥΜΕ    την διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην ανάκληση και  των υπόλοιπων 5 απολύσεων που αφορούν εργαζόμενους στην εν λόγο εταιρεία.
Τέλος θέλουμε να καλέσουμε  τον Υπουργό εργασίας Κυρ ΒΡΟΥΤΣΗ να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες  ώστε να μην καταστρατηγηθεί ο Ν. 1264/82 ο οποίος είναι και ο μοναδικός νόμος προάσπισης  των δικαιωμάτων μας  πάνω στο αναφαίρετο και δημοκρατικό μας  δικαίωμα που είναι η ελεύθερη και ανεμπόδιστη  συνδικαλιστική δράση και έκφραση. 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου