Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

TASC: Απαραίτητος Ένας Μεγάλος Διεθνής Παίκτης για το Φυσικό Αέριο του Ισραήλ



Το Ισραήλ δεν μπορεί από μόνο του να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που ανοίγονται στο φυσικό αέριο. Η εταιρεία συμβούλων TASC θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσα από την συμμετοχή ενός μεγάλου διεθνούς ενεργειακού ομίλου, ο οποίος θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία.
Οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν σε πρόσφατη ανάλυση της συγκεκριμένης εταιρείας και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Globes του Ισραήλ. Στα πλαίσια αυτά εξετάστηκαν οι προοπτικές της ενεργειακής οικονομίας της χώρας για την επόμενη δεκαετία. Η TASC θεωρεί ότι παράλληλα με την αποδυνάμωση των παραδοσιακών ενεργειακών επιχειρήσεων του Ισραήλ, υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης στο φυσικό αέριο και σε ένα βαθμό και στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
Σύμφωνα με τα πορίσματα, η εκμετάλλευση των πηγών αυτών μπορεί να τριπλασιάσει την οικονομική δραστηριότητα στην ενέργεια μέχρι το 2020, από τα 16 δις NIS στα 50 δις NIS. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει το Ισραήλ να ξεπεράσει ορισμένα εμπόδια όπως το να επιτρέψει τις εξαγωγές αερίου σε σημαντικές ποσότητες, να δεσμεύσει περιοχές για την κατασκευή σταθμών LNG και να πείσει μια από τις δέκα μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές να επενδύσει στην εγχώρια οικονομία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου