Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη της γ.γ. ITUC στην Ελλάδα και παρέμβασή της σε ελληνική κυβέρνηση και Τρόικα



Τη τραγική κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας διαπίστωσε το κλιμάκιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων το οποίο επισκέφθηκε τη χώρα μας στα πλαίσια παγκόσμιας έρευνας που διενεργεί για τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
Η Γενική Γραμματέας της ITUC Σάραν Μπάροου, η οποία ήρθε στη χώρα μας μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ, είχε προσωπική επαφή τόσο με εργαζόμενους και ανέργους οι οποίοι της ανέπτυξαν τα προβλήματα που επέφεραν οι μνημονιακές πολιτικές όσο και με τον Υπουργό Εργασίας στον οποίο έθεσε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα με στόχο την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.
Μετά τις διαπιστώσεις για την ολοσχερή κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα συνδυαστικά με την ραγδαία οικονομική και θεσμική αποδυνάμωση εργαζομένων και συνταξιούχων η Γ.Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας θα προχωρήσει αύριο σε παρέμβασή της προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας μεταξύ άλλων δυο βασικά αιτήματα:
1. Να αναζητηθούν για την Ελλάδα εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και κατ΄επέκταση την απασχόληση και την πραγματική οικονομία
2. Να ακούσει η Τρόικα τους κοινωνικούς εταίρους και να σεβαστεί την όποια συμφωνία τους για τους κατώτατους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές των εργαζομένων, οι οποίες εκμηδενίστηκαν μετά την αδικαιολόγητη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας οι οποίοι χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Η ITUC πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα δημοσκόπηση σε 14 χώρες μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας μεταπολεμική την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας μετά τις διαπιστώσεις ότι το 97% των εργαζομένων έχει μείωση μισθών ενώ μόλις 3% έχει διατηρήσει το εισόδημά του.
Η παγκόσμια έρευνα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων θα δημοσιοποιηθεί το β εξάμηνο του 2012. 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου