Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από την δημιουργία της νέας κυβέρνησης της χώρας και τα πρώτα δείγματα γραφής στα εργασιακά ζητήματα - που μας απασχολούν όλους - είναι απογοητευτικά.  Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τα πρωτοφανή γεγονότα, που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Ελληνική Χαλυβουργία.
  
Τα τελευταία 24ωρα έχουμε την διπλή παρέμβαση των Μ.Α.Τ. απέναντι στους απεργούς με προπηλακισμούς, άνανδρα χτυπήματα και γενικότερα μεθόδους που θυμίζουν πρακτικές μιας εποχής που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε και αγωνιζόμαστε να μην ξαναζήσουμε. Με πρόσχημα το δικαίωμα στην εργασία κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαίωμα στον αγώνα απέναντι στην αδικία, την απαξίωση, την αξιοπρέπεια και γενικότερα απέναντι σε όλες εκείνες τις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
    
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης - μέσω των Μ.Α.Τ. - για το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Χαλυβουργίας και επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι για εμάς τα εργοστάσια ανοίγουν μετά από ώριμο, ειλικρινή, καλοπροαίρετο και εποικοδομητικό διάλογο  και όχι με την χρήση ΒΙΑΣ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.




ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου